EPOXY XPERT RESOURCES (M) SDN BHD ACCREDITED WITH SSM BizTrust.

Alhamdulillah syarikat kami berdaftar secara telus dengan SSM dan mendapat BizTrust. Ini bermakna tuan-puan tidak perlu takut berurusan dengan kami kerana kami bukan scammer.

Untuk mendapatkan kelayakan BizTrust dokumen penting daripada syarikat perlu di hantar untuk penilaian. Alhamdulillah syarikat kami berjaya.

Berikut merupakan penerangan ringkas apa itu BizTrust.

SSM BIZ TRUST

Apakah itu SSM BizTrust?

SSM BizTrust adalah piawaian yang boleh diperolehi oleh entiti perniagaan dalam talian melalui SSM, yang memperakui bahawa entiti tersebut mematuhi ciri-ciri prinsip dan kriteria yang telah ditetapkan termasuk pendaftaran perniagaan, keselamatan dalam talian dan perlindungan maklumat.

Apakah peranan SSM pada BizTrust?

Di Malaysia, industri perniagaan dalam talian berkembang pesat dan kerajaan telah mempromosikan perniagaan dalam talian secara agresif. SSM BizTrust membolehkan entiti perniagaan Malaysia dalam talian memanfaatkan industri yang sedang pesat berkembang. SSM BizTrust adalah cara untuk meningkatkan penerimaan perniagaan dalam talian melalui peningkatan keyakinan pelanggan dan pengguna.

Mengapa entiti seperti syarikat, perniagaan atau LLP memerlukan BizTrust?

Setiap entiti, termasuk syarikat, perniagaan atau perkongsian yang menjalankan perniagaan dalam talian, perlu mempamerkan kepercayaan kepada pengguna bahawa ia telah memenuhi ciri-ciri kelakuan perniagaan etika.SSM BizTrust berfungsi sebagai simbol bahawa entiti perniagaan dalam talian yang telah memenuhi dasar yang telah ditetapkan. Selain itu, pelanggan atau pengguna akan lebih yakin dengan perniagaan dan tidak akan teragak-agak untuk menjalankan perniagaan dengan entiti yang diiktiraf oleh SSM BizTrust.Gambaran Keseluruhan Perkhidmatan BizTrustBizTrust untuk Pedagang Dalam TalianProgram BizTrust untuk Program Pedagang Online telah dibangunkan untuk meningkatkan keyakinan pengguna di Internet sebagai kenderaan untuk melakukan e-dagang dan untuk meningkatkan keyakinan pengguna dalam menjalankan pembelian dalam talian.

Program ini dibangunkan oleh SSM di bawah peraturan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan. Pedagang dalam talian, yang khusus dilesenkan oleh SSM, boleh memberikan perkhidmatan jaminan untuk menilai dan menguji sama ada perkhidmatan yang diberikan oleh peniaga dalam talian tertentu memenuhi prinsip dan kriteria ini. Pengeposan jaminan BizTrust Seal adalah representasi simbolik pematuhan dalam talian & pematuhan kepada prinsip dan kriteria. Meterai ini apabila disediakan, dipaparkan di laman web peniaga dalam talian dan dihubungkan dengan laporan SSM & maklumat lain yang berkaitan.